Beestenboel

Divider

Het is een beestenboel

Het is een beestenboel op d’ Boerenkiel. Er worden heel wat dieren verzorgd, geknutseld, gebakken en verbouwd. Samenwerken om iets te maken, samen opruimen. Geborgenheid en veiligheid heerst er in de groep. We genieten allemaal op onze eigen manier. Zie onderstaande foto’s, maar lees ook zeker wat we doen. Zo weet u een beetje wat wij elke dag doen.

Divider

In de stal

Welkom bij de: Paarden, Ezels, Koeien, Geiten en de Varkens

Onze dieren hebben een hoog aaibaarheids gehalte en worden elke dag goed verzorgt,

We gaan naar de stallen en daar worden ze gevoerd, ze krijgen hun halster om en daarna brengen we ze naar de wei,

Daar kunnen ze fijn grazen, de benen strekken en spelen.

Onder tussen gaan wij de stal verzorgen, en het water verschonen,

Daarnaast hebben we een heel aantal konijnen, cavia’s, kalkoenen, kippen, eenden, chinchilla’s, eekhoorns, pauwen en kwartels.

De eieren van de kwartels en de kippen worden elke dag geraapt en schoongepoetst.

Elke dag zijn we bezig om het onze dierenvrienden zo goed mogelijk naar de zin te maken en wij genieten daar erg van want :

“Dieren zijn aangename vrienden, ze stellen geen vragen, ze geven geen kritiek “

In de schuur

Hier wordt niet alleen geknutseld en geschilderd, gezaagd en geboord al weten we daar ook wel raad mee,

Ontspannen, beleven, creëren, experimenteren, samen werken aan een project, elkaar helpen en aanvullen.

Van schuren tot schilderen, van kneden met deeg tot het versieren van de verse koekjes en het met trots delen van de creatie met de groep die onze probeersels en baksels meestal erg waarderen.

Verse bloemen op tafel, staat zo gezellig, maar het plukken is minstens zo leuk. Mengen met kleuren, wat gebeurt er als je rood en blauw mengt? Roeren in een nieuwe verfpot, kijken hoe de olie en de verf langzaam door elkaar vloeien en de kleur veranderd.
Dat is wat we doen, dat is waar we, ieder op zijn eigen manier, van genieten.

Met elkaar aan tafel, soms ieder zijn eigen ding, soms samenwerkend aan één activiteit, er hangt een gezellige sfeer in de creatieve ruimte.

Sociaal praatje

Er is ruimte voor een praatje, belangstelling voor elkaar, interesse in wat de ander aan het doen is. Of gewoon even uitrusten in de ‘oude-opa’ stoel, luisterend naar de verhalen om je heen. Wederkerigheid, in één woord. Dat is wat sfeer, veiligheid en geborgenheid geeft in de groep.

Samen werken, ieder met zijn eigen talent.

Zo vullen we elkaar aan en maken we met elkaar de mooiste dingen en momenten.

Koekjes bakken

Met elkaar koekjes bakken bijvoorbeeld. Dat is meer dan alleen maar gewoon koekjes bakken. Vraag maar eens na hoe fijn het is om de bloem en de suiker van bakje in bakje te scheppen. En wist je dat je kan genieten van het kneden van het deeg, hoe fijn dat voelt? Elkaar helpen om je naam te vinden in de lettervormpjes

Opruimen vinden we niet het leukste maar samen ben je zo klaar en ondertussen begint het steeds lekkerder te ruiken… is dat niet wat ze noemen een zorgzame gemeenschap? Samen zijn, samen bezig zijn, elkaar helpen maar ook de ruimte geven zodat iedereen het op zijn eigen manier en tempo kan doen.

Er is veel meer te noemen, denk aan houtbewerking, zagen, schuren schilderen, opknappen :

Zo zijn we dagelijks in de weer met een activiteit die past bij ons, die ons gelukkig maakt. Maar die ons ook helpt groeien in onze doelen en die ons helpt ontspannen en ons als persoon laat voelen dat we belangrijk zijn.

 

“Creatieve mensen hebben geen rommel, ze hebben overal ideeën liggen “

In de tuin

De moestuin is in de zomer een gezellige hof vol bijen en vlinders, er worden groenten en pompoenen verbouwd, kruiden en bloemen groeien en bloeien er weelderig, hiervan genieten we volop.

Aardbeien, Frambozen en Zwarte bessen doen het erg goed in de tuin, dit komt omdat ze met liefde en zorg verzorgd worden.

Natuurlijk halen we ook ongewenste kruiden weg, een fijne bezigheid wat vooral ontspannend is.

Zaden van de groenten en kruiden worden in het voorjaar opgekweekt in de kas, hier kunnen ze voortrekken door de lentezon.

 

De oogst is altijd het toetje van onze zorgzame arbeid

 

“Achteraf had ik meer lof moeten zaaien “