Beestenboel

Divider

Het is een beestenboel

Het is een beestenboel op d’Boerenkiel. Er worden bij ons heel wat dieren verzorgd en geknuffeld, we genieten hier allemaal op onze eigen manier van. Samenwerken om iets te maken, samen opruimen. Geborgenheid en veiligheid heerst er in de groep. Zie onderstaande foto’s, maar lees ook zeker wat we doen. Zo weet u een beetje wat wij elke dag doen.

Divider

In de stal

Welkom in de stal bij onze:
Paarden, Ezels, Koeien, Geiten en Varkens.
Onze dieren genieten erg van onze aandacht en verzorging.

Ze hebben een hoog aaibaarheidsgehalte en kijken naar je uit!

We gaan naar de stallen daar worden ze gevoerd en krijgen ze hun halster om. Daarna brengen we ze naar de wei, waar ze fijn kunnen grazen, de benen strekken en spelen. Dan hebben wij in de tussentijd ruimte om de stallen uit te mesten zodat ze daar de nacht weer kunnen doorbrengen.

De varkens worden geborsteld en geolied, hier genieten ze erg van. We schudden hun bed op, en mogen zij ook buiten grazen of een modderbad nemen. Afhankelijk van het weer en waar ze behoefte aan hebben.

Daarnaast hebben we een heel aantal konijnen, cavia’s, kalkoenen, kippen, eenden en pauwen.

Freek en Frieda, onze lorries willen ook de nodige aandacht, ze komen bij je op de schouder zitten en vertellen hun eigen verhaal in je oor. Het schept een band, en daar genieten we met z’n allen erg van.

 

De eieren van onze kippen worden elke dag geraapt, schoongepoetst en gestempeld. Ze vinden het heerlijk als ze vers water krijgen en al het onkruid uit de groentetuin is een echte versnapering voor ze.

 

Zo zijn we elke dag bezig om met elkaar, onze dierenvrienden het zo goed mogelijk naar de zin te maken. Als zij genieten dan doen wij dat dubbel mee want :

 

“Dieren zijn aangename vrienden, ze stellen geen vragen en geven geen kritiek “